top of page
  • antonvanderesch

Mijn onderwijsachtergrond

Bijgewerkt op: 25 jun. 2023

Ruim 2 jaar geleden startte ik Les bij DaVinci met veel plezier, om op deze manier scholieren en studenten te helpen met hun wiskundige problemen. Welke onderwijservaring heb ik?


Tijdens mijn masterstudie Civiele Techniek aan de TU Delft merkte ik dat ik het erg leuk vind om constructiemechanica uit te leggen aan bachelorstudenten. Constructiemechanica houdt in dat je krachten en spanningen in de diverse constructie-elementen berekend; hierbij komt een hele hoop portie wiskunde bij kijken. Vervolgens kun je hiermee bijvoorbeeld bruggen ontwerpen en berekenen. Het uitleggen vond altijd plaats in de lunchpauzes, de zogenaamde lunchpauzesessies. Naast deze sessies hebben we een aantal colleges verzorgd waarin we voor een groot aantal studenten stoomcursussen constructiemechanica hebben verzorgt.


Tijdens het laatste half jaar van mijn studie als bijbaan, en vervolgens voltijds, heb ik les gegeven op de Haagse Hogeschool. De vakken gingen wederom over constructiemechanica; zowel hoe je de constructies met de hand berekend net als hoe de computer constructies berekend m.b.v. de zogenaamde Eindige Elementen Methode (EEM). Dit heb ik 2 jaar met plezier gedaan.


Om het docentschap te kunnen combineren met het onderzoekservaring, heb ik begin 2021 besloten een PhD te gaan doen, met focus op scheurvorming in betonconstructies, aan de TU Eindhoven. Hierbij komt een hele portie wiskunde bij kijken. Tegelijkertijd geef ik ook les aan studenten bouwkunde. Het mes snijdt dus aan twee kanten: enerzijds extra kennis over wiskunde, anderzijds onderwijsvaardigheden.


Elke dag wil ik mij steeds verbeteren in de wiskunde. Veel scholieren en studenten hebben al gebruik gemaakt van mijn bijlessen in Gorinchem. Wil jij ook beter worden in wiskunde? Wacht niet en boek een gratis proefles via deze link.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De somformule van Gauss

Ben je wel eens in de situatie geraakt dat je de getallen 1 tot en met 100 moet optellen? In deze korte blog zal aanstippen hoe dit...

Comments


bottom of page